Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll.
Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Nyheter

Elevernas fina gest – gjorde makeovers på äldreboende

Yrkesgymnasiet verkar ute i samhället. Att göra gott för sin omgivning är en viktig del i utbildningen. Ett nyligt och bra exempel på detta hittar vi oss Yrkesgymnasiet i Uppsala. Elever på hantverksprogrammet har varit ute på ett äldreboende för att klippa, styla och pyssla om de äldre. Vill du också lära dig ett yrke på riktigt, och samtidigt göra gott för samhället? Sök till Yrkesgymnasiet här.

– En riktig succé där vi fått in många delar och samtidigt kunnat sprida glädje, säger frisörläraren Åsa Hedin, som är mycket stolt över elevernas ageranden:

– De var väldigt duktiga och omhändertagande. Vi har haft med elever från alla årskurser och det var roligt att se hur professionella de var i en riktig situation. Dessutom var det ett perfekt tillfälle att mötas över generationerna.

Det fina projektet föddes av att skolans vårdlärare, Linda Sundqvist, haft kontakt med olika äldreboenden i staden och då fått frågan om frisöreleverna skulle kunna komma dit. Och besöket blev helt klart uppskattat – inte minst för att de äldre slapp åka i väg för en klippning.

Men även eleverna kan skatta sig lyckliga. Det finns flera viktiga fördelar med den här typen av lärande. De får till exempel viktig träning i kundbemötande; att lyssna på, prata med, och ta hand om riktiga personer ger färdigheter som inte är lika lätta att öva på i ett klassrum.