Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll.
Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Nyheter

Här är yrkena som lättast ger jobb 2022

Under 2022 kommer det anställas rekordmånga arbetare i vissa branscher, enligt en prognos av Arbetsförmedlingen. På Yrkesgymnasiet kan du utbilda dig till samtliga av de efterfrågade yrkena. 

Att många har mist sina arbeten under coronapandemin är ingen nyhet. Under hösten 2021 började vindarna vända och allt fler fick jobb igen. Enligt Arbetsförmedlingen kommer denna trend att fortsätta även 2022.

– Vi räknar med att arbetslösheten fortsätter att minska under 2022, säger Sandra Offesson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen till myndighetens hemsida.

Till följd av att arbetsmarknaden börjat återhämta sig räknar många branscher med att efterfrågan på deras produkter och tjänster kommer att öka, vilket innebär ett större behov av arbetskraft. Enligt en undersökning gjord av Arbetsförmedlingen uppger flera arbetsgivare, inte minst inom industri- och byggbranscherna, att de snart måste anställa många fler för att möta behovet.  

Branscherna som väntas anställa många fler under 2022:
  • Hotell- och restaurang
  • Data/IT  
  • Industriell tillverkning
  • Bygg och anläggning
  • Hälso- och sjukvård

På Yrkesgymnasiet kan du fixa utbildningen som med stor sannolikhet leder till jobb fort. Oavsett vilken av branscherna ovan som faller dig i smaken finns det ett flertal olika yrken inom varje bransch som du kan studera till på Yrkesgymnasiet.  

På Yrkesgymnasiet har du arbetsplatsförlagt lärande mer än halva gymnasietiden, vilket innebär att du får lära dig yrket genom att jobba på en riktig arbetsplats. Utöver att du lär dig arbetet i praktiken får du möjlighet att knyta kontakter med folk inom din bransch, något som ökar dina chanser till jobb rejält.