Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll.
Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon

Fordons- och transportprogrammet är gymnasievalet som ger högst lön snabbast – skyhög efterfrågan

Programmet toppar listan över gymnasievalen som snabbast ger högst lön och mest stabil position på arbetsmarknaden. Läs varför Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet är valet för dig som vill vara grymt efterfrågad på arbetsmarknaden och få ett spännande jobb.

Eftersom det är alldeles för få som väljer programmet för att möta den höga efterfrågan bedömer Arbetsförmedlingen att inriktningarna på Fordons- och transportprogrammet leder till mycket goda möjligheter till jobb på både ett och fem års sikt.

Därför är det inte så konstigt att Fordons- och transportprogrammet är just det gymnasieval som toppar Ekonomifaktas lista över gymnasieprogrammen som snabbast ger högst lön och mest stabil position på arbetsmarknaden.

Redan 1 år efter studenten är i snitt 71 % av de som gått programmet etablerade på arbetsmarknaden, med en lön på 27 600 kronor i månaden.

3 år efter studenten är i snitt 78 % etablerade på arbetsmarknaden och tjänar 29 300 kronor i månaden. 9/10 elever på Yrkesgymnasiet får dessutom jobb direkt efter studenten.

Förutom att programmet ger extremt goda möjligheter till att snabbt få välbetalda jobb, slipper du sitta fastklistrad i skolbänken under din gymnasietid.

Istället spenderar du över 50 % av tiden ute på riktiga arbetsplatser. Du lär dig allt som behövs genom att få testa göra det – helt enkelt. Samtidigt har du tillgång till förstklassig handledning från våra skickliga yrkeslärare.

Vill du också ha ett roligt yrke och få högavlönade toppjobb direkt efter studenten? Läs mer om Fordons- och transportprogrammet här.