Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll.
Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Reportage

3 oväntade superfördelar med att bli frisör

Läs om tre fördelar med frisöryrket som många glömmer bort – och varför du ska du välja Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet.

Förutom de vanligaste fördelarna med frisöryrket: att det är kreativt, varierande, lönsamt och ett framtidsyrke med en stabil arbetsmarknad – finns även en del superfördelar med att vara frisör som du kanske inte tänker på i första taget.

Därför listar vi tre grymma specialfördelar med att bli frisör!

1. Enkelt att starta eget
Som frisör behöver du till exempel inte ordna en egen lokal, vilket kan vara krångligt med hyror och olika regler. Det går utmärkt att hyra en stol hos en annan frisör och ta egna kunder. Smidigt och flexibelt helt enkelt!


2. Du slipper ta med jobbet hem

Det går inte ens att räkna mängden jobb där de flesta känner sig lite stressade, går runt hemma och funderar på jobbgrejer och aldrig riktigt kan slappna av trots att de sedan länge slutat för dagen. Som frisör är det helt tvärtom. När saxarna är undanplockade till rätt plats och du stänger dörren till salongen för dagen kan du istället fokusera helt på din fritid – tills nästa roliga arbetsdag börjar.

3. Du kan jobba var som helst i världen
Frisörkunskaperna är i stort sett samma oavsett språk och kultur. Därför kan du som frisör jobba var du vill i världen. London, Paris, New York, you name it! Kanske vill du testa att jobba i flera olika världsdelar? Inga problem! Få yrken är så pass flexibla som frisöryrket. När du har byggt upp de färdigheter som krävs kan de ta dig långt ut i världen till en spännande och rolig karriär.


Vill du också ha dessa superfördelar + allt annat gött med frisöryrket? Läs mer om Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet här.