Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll.
Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Reportage

Därför ska du gå Bygg- och anläggningsprogrammet – 4 grymma fördelar

Vi listar fyra superanledningar till varför du ska välja Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet.

Enligt Svenskt Näringsliv upplever många ungdomar att det saknas information om yrkesprogrammen och söker därför inte till dem – trots en enorm efterfrågan på examinerade yrkeselever och att många ungdomar passar som handen i handsken på en yrkesutbildning.

Inför omvalet listar vi därför fyra anledningar till varför Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet är ett grymt alternativ och kanske helt rätt för dig!

1. Extremt goda jobbmöjligheter
Bygg- och anläggningsprogrammet ger bra möjligheter att få ett schysst jobb. Sveriges befolkning växer och därför behövs ny infrastruktur och nya fastigheter. Därför bedömer Arbetsförmedlingen att alla inriktningar på programmet, Snickare, betongarbetare, murare och golvläggare leder till mycket goda möjligheter till jobb både på ett och fem års sikt.

2. Hög lön snabb
Programmet ligger bland de högsta på Ekonomifaktas lista över gymnasieprogrammen som snabbast leder till en hög lön och stabil position på arbetsmarknaden. Enligt Ekonomifakta har elever som går Bygg- och anläggning i genomsnitt 24 700 kronor i månadslön och 66 % etablering på arbetsmarknaden redan 1 år efter gymnasiet. Tre år efter gymnasiet är genomsnittslönen 30 900 kronor i månaden och etableringsgraden 74 %.

3. Stor variation
Bygg- och anläggningsbranschen har över 70 olika yrken. Du får varierade dagar och kan byta mellan olika yrkesroller för att hitta det som passar dig allra bäst.

4. Aktivt yrke
Istället för att sitta fast på ett kontor jobbar du på flera olika platser och får både vara inomhus och utomhus. Redan på Yrkesgymnasiet är du mycket aktiv. Du spenderar mer än 50 % av din utbildningstid ute på riktiga arbetsplatser.

Vill du också ha ett aktivt yrke med stor variation? Vill ha bra lön och extremt goda jobbmöjligheter? Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet här.