Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig matlagning, servering och service i verkliga restaurangmiljöer. Utbildningen ger dig erfarenhet från kök och matsal – alltid i nära kontakt med branschen. Praktiken gör dig redo för jobb direkt efter studenten och öppnar dörrar både i Sverige och internationellt. Här får du en gymnasieutbildning som kombinerar kreativitet, lagarbete och yrkesstolthet. 

Våra inriktningar

På Yrkesgymnasiet kan du välja inriktningen Kök och servering. Lokala avvikelser kan förekomma. 

Tre elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet står i kök och lagar mat.

Kök och servering

Du lär dig matlagning, servering och service i verkliga restaurangmiljöer. Praktiken ger dig erfarenhet och kontakter som gör dig redo för jobb direkt efter studenten, både i Sverige och internationellt.

Läs mer

Här finns vi

Yrkesgymnasiet finns i hela Sverige – från Umeå till Malmö. Oavsett var du pluggar gör du 50 procent av utbildningen som praktik på en riktig arbetsplats. Det ger dig yrkeserfarenhet, kontakter och en stark start i arbetslivet. Hitta en gymnasieskola nära dig!

Var detta inte något för dig? 

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!