Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll.
Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Nyheter

Alumnen handleder Kevin mot drömyrket

Kevin Ortmann får leva ut sitt mekanikerintresse på Fordons- och transportprogrammet. Som handledare och inspiration har han Yrkesgymnasiet-alumnen William, som tog studenten i våras.

Kevin Ortmann har alltid varit intresserad av bilar och spenderar mycket tid i verkstaden. Intresset är ett arv från pappa som är verksam inom bilbranschen. I dag går Kevin första året på Fordon- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet i Borås. Han har valt att inrikta sig mot mekanikeryrket, vilket innebär att han får arbeta både teoretiskt och praktiskt med sitt intresse. På Yrkesgymnasiet tillbringar eleverna mer än hälften av sin skoltid ute på APL (praktik) – ett koncept som Kevin uppskattar.  

– Jag tycker att praktiken är rolig och givande, säger han.

För tillfället gör han sin APL på MECA bilverkstad och trivs mycket bra:  

– Jag får assistera min handledare i allt han gör. Allt från att kränga däck till att serva bilar och utföra diverse bromsjobb, säger han.  

Som handledare och inspirationskälla har han den tidigare Yrkesgymnasiet-eleven William, som även han gjort sin APL på MECA. Efter att William tog studenten i våras blev han erbjuden jobb där. Idag trivs han bra med sitt yrkesval och gläds över att kunna inspirera nya förmågor:

– Så länge du vill så kan du. Jag rekommenderar Fordons- och transportprogrammet till alla med ett bilintresse, oavsett tidigare kunskaper, säger han.

Samarbetet mellan alumnen och den nuvarande eleven fungerar bra och att Kevin trivs är ett tecken på att han kommer tycka om sin framtida yrkesroll. Trots att han bara är i början av sin utbildning planerar han inför framtiden:

– Jag vill läsa vidare efter studenten och utbilda mig till lastbilsmekaniker, säger han.